+36/1 312 53 47

Korea. Egy nemzet – két ország könyvbemutató

A Napvilág Kiadó nevében szeretettel meghívunk minden érdeklődőt csoportvezetőnk, Dr. Csoma Mózes (ELTE BTK Koreai Tanszék) új könyvének bemutatójára!

A könyv a szerző szöuli kutatásai során összegyűjtött anyagok segítségével mutatja be a Koreai-félsziget történetét: az őskortól kezdődően, a rivális ókori és kora-középkori királyságokon keresztül egészen az újkorig. A történelmi eseményeken túl betekintést nyerhetünk a klasszikus koreai kultúra több fontos részletebe is.

A könyv továbbá részletesen foglalkozik a Koreai-félsziget 20. századi megosztásának folyamatával, a két koreai állam eltérő fejlődésével és belső viszonyaik alakulásával. A szerző bemutatja a politikai rendszereken felülemelkedő nemzeti összetartozás-tudat megnyilvánulásait is, amelyek majd kulcsszerepet játszhatnak a félsziget egységének helyreállításánál. A könyvet egyaránt haszonnal forgathatják a távol-keleti történelem és kultúra iránt érdeklődő olvasók, valamint a dél-koreai történelmi filmsorozatok rajongói is.

A könyvet több mint száz, nagyrészt eddig publikálatlan szövegközi fénykép illusztrálja, amelyeket a szerző a Koreai Köztársaságban és a KNDK-ban készített. A könyv végén kronológiai táblázat teszi könnyen áttekinthetővé a félsziget történelmi fejlődését.

A Napvilág Kiadó 2008-ban jelentette meg először Csoma Mózes Korea – egy nemzet, két ország című könyvét, amelynek kedvező fogadtatása és a nagyfokú érdeklődés időszerűvé tette a második, bővített kiadás megjelentetését.

terelvalaszto-sima-647x40px-e1e1e1

A kötetet bemutatja: Salát Gergely sinológus (Pázmány Péter Katolikus Egyetem)
A könyvbemutató időpontja: 2013. december 11. (szerda) 18 óra
Helyszíne: ELTE BTK, 1088 Bp., Múzeum krt. 4B épület félemeleti lépcsős előadó (172-es terem)

Korea és Észak-Korea története egy könyvben az Agra Kulturális Utazási Társaság csoportvezetőjétől
Korea. Egy nemzet, két ország meghívó

terelvalaszto-sima-647x40px-e1e1e1

(A nyitóképen a Koreai Demilitarizált Övezetben található “Egy Korea” emlékmű látható)