+36/1 312 53 47 HU | EN

Vadregényes Dél-Kína
Feliratkozás hírlevélre

15 varázslatos nap Kantontól Lijiangon át a titokzatos Shangri-láig

Részletes program:

1-2. nap: Repülés Kelet-Kínába

Elutazás átszállással Guangzhouba, az általunk inkább Kantonként ismert, kiváló konyhájáról is híres óriásvárosba. Késő délutáni érkezés után elfoglaljuk szállásunkat, kicsit ismerkedünk a közeggel és nyugovóra térünk. Szállás: Guangzhou.

3. nap: Kanton keleti metropoliszában

Reggeli után ellátogatunk a Chen klán családi templomába, ahol megismerkedünk a kínai őskultusz helyi formáival, majd sétálunk egyet a Shamian-szigeten. Ez a kis koloniális hangulatú oázis korábban kereskedelmi központ volt, majd az ópiumháborúk után angol és francia gyarmati fennhatóság alá került. Kitűnő ízelítőt kaphatunk abból, milyen lehetett az európaiak élete a korabeli Kínában. A program lezárulta után gyógynövények között válogathatunk a Qingping piacon. Késő este Zhangjiajie városába repülünk. Szállás: Zhangjiajie.

4-5. nap: Kína legszebb nemzeti parkjában

Kezdetét veszi kétnapos zhangjiajiei kirándulásunk. Kína déli ökoparadicsoma talán a legkülönlegesebb az ország számtalan természeti látnivalója közt. A park területén mintegy 3000, megdöbbentő kvarcit homokkő oszlop emelkedik, ámulatba ejtve a fogékony látogatót. Így történhetett ez James Cameron esetében is, amikor egy tea mellett ezt a helyet jelölte meg az Avatar című, mérföldkőnek számító film legfontosabb forgatási helyszínének. Klasszikus útvonalakat választunk kétnapos itt tartózkodásunk alatt. Mesebeli erdők, hegy-szorosokban, teraszokon és patakok partjain találjuk meg kilátó- és pihenőpontjainkat (Tianzi-hegy, Yuanjiajie kilátóterasz, Suoxi-völgy, Üveghíd, stb.). Szállás Zhangjiajie.

6-7. nap: A leshani óriás lábainál

Reggeli után kipihenve magunkat repülünk Chengduba, Szecsuán tartomány központjába. Másnap reggel utunk egyik csúcs érdekességét keressük fel, a Min-folyó partján üldögélő leshani óriás Buddha-szobrot. Miután a festői szobor tövében kielemeztük a buddhák és a bodhiszattvák közötti nem jelentéktelen különbséget, opcionális hajókirándulásra indulhatunk. Estére Emei közeli szent hegyéhez utazunk. Szállás: Chengdu, Emei.

8. nap: Zarándokok az Emei-hegyen

Egész napos kirándulás az Emei Shanhoz. A „Négy Buddhista Szent Hegy” egyike a szecsuáni medence nyugati síkjáról tör a magasba. A hagyomány szerint Szamantabhadra bodhiszattva megvilágosodásának helyszíne, az első buddhista templomot is itt építették a mai Kína területén a Kr. u. első században. A Ming és Csing korszakokból több mint hetven, a természeti környezetbe illeszkedő kolostor és páratlan panoráma várja az ide látogatót. Szállás: Emei.

9. nap: Az Óriáspanda Kutatóközpontban

Visszautazunk Chengduba. Érkezés után sétálunk egyet az ódon Jinli utcán, majd kilátogatunk a nagyszerű és tiszteletreméltó munkát végző panda mentő központ elzárt rezervátumába. Szállás: Chengdu.

10. nap: A déli Selyemút régi városaiban

Reggel lerepülünk az egykoron a híres Tea Út egyik fontos állomására, Lijiang-ba. A nap folyamán a nevezetességeket vesszük sorra: séták a Fekete Sárkány-tónál, a Mu család udvarházában (akik századokon keresztül innen irányították a fennhatóságuk alá eső vidéket), a kilátódombon, ahonnan az utánozhatatlan hangulatú városka látványában gyönyörködhetünk. Szállás: Lijiang.

11. nap: A Jáde Sárkány hegyénél

Egész napos program a megejtően szép régióban. A Jáde Sárkány hegyét (5596 méter) szinte egész évben hó borítja. A Yunshanping felvonóval teszünk egy rövid látogatást a hegyen, majd tovább megyünk a környék egyéb nevezetességeihez: a kínai stílusban épült Yu Feng buddhista kolostorhoz és Baisha városka naxi nemzetségének középkori udvarházaihoz, ahol a 15-17. századból ránk maradt freskókban gyönyörködhetünk. Szállás: Lijiang.

12. nap: A Szökkenő Tigris szoros és Kelet Tibet határa

Egész napos programunk során először a több mint 6000 kilométeren át hömpölygő Jangce-folyó első kanyarulatánál állunk meg, majd a kilométeres szakadékfalú, a Szökkenő Tigris Szorosban teszünk rövidebb sétát. Utunkat kelet felé folytatjuk, a képzeletbeli- és valóságos Shangri-la felfedezésére indulunk. Túlzottan nagy magasságokra nem kell számítani, a város 3160 méteren fekszik, de igazi kelet-tibeti hangulatokra igen. Szállás: Shangri-la.

13. nap: A Kék Hold völgyében és azon túl

Ma a főszerep a tibeti buddhizmusé és James Hiltoné, aki híres regényében álmodott erről a völgyről. Meglátogatjuk a 17. századi, gelukpa-rendi Ganden Sumtsenling kolostort, kicsit megismerkedünk a nagy V. Dalai Láma életével, majd kirándulunk a festői szépségű Napa-tóhoz. Szállás: Shangri-la.

14. nap: Elköszönünk a hegyektől

Reggeli után ellátogatunk a lenyűgöző Shudu-tóhoz, és Dukezong tibeti óvárosába. Este Chengduba repülünk. Szállás: Chengdu.

15. nap: Viszlát Kína!

Transzfer a reptérre, majd átszállással hazautazunk.

Önnek ajánljuk

Kapcsolódó kult bejegyzések

Kálacsakra 2014. június, Leh, Ladak, Északnyugat-India

Bizony hangulatokat szeretnénk veletek megosztani. Ezúttal a nemrég befejeződött Kálacsakra beavatás a képek témája. Volt szerencsénk egy csoporttal kint járni a két hetes esemény sorozat első napján és Somogyi Richárd valamint Pálmai Viktor jóvoltából megosztunk veletek pár, szerintünk nagyon érdekes, első kézből származó képet.

Japán ünnepel - 1. rész

Idei Japán nagykörutunkon egy igazán különleges harci fesztiválon is részt veszünk majd Himedzsiben. A Nada no Kenka Matsuri alkalmával hét csapat küzd meg egymással. A fiatal férfiak hatalmas hordozható szentélyekkel a vállukon esnek egymásnak, a cél a másik csapat ledöntése a lábáról. Két részes cikkünk Japán nagy felvonulásait veszi sorra. Agra - Társ az ismeretlenhez

Miért utazzon az Agrával?

Szakértőkkel utazni elsősorban az élményben jelent különbséget. A megélés mélységében óriási eltérés lehet út és út között. Ha igazi társak tudunk lenni az előkészületekben is és kapunk elég időt Önöktől, az utazás dátuma előtt, akkor az alábbi előnyöket jelenti az Agra:

Ár garancia

Ár garancia

Agra szállás garancia

Agra szállás garancia

Szakértő magyar vezető

Szakértő magyar vezető

Biztonság

Biztonság

Prémium kényelem

Prémium kényelem

Extrém program-gazdagság

Extrém program-gazdagság

katalógus letöltése (PDF, 15 MByte)