+36/1 312 53 47 HU | EN

Kína a Selyemúttól a császári városokig
Feliratkozás hírlevélre

16 nap a Selyemút réges-régi oázisaitól Shanghai üzleti központjáig

Részletes program:

1-2. nap: A cél: Kína

Elutazás Budapestről Pekingbe, az „Ég fiának”, a császárnak fővárosába. Érkezés másnap. A szállás elfoglalása után egy kellemes séta keretében megismerjük Peking északi negyedét. Látogatás a Láma templomban. Szállás: Peking.

3-4. nap: A császári főváros monumentális emlékei között

Peking, ismerkedés a dicső kínai múlt emlékeivel: séta az évszázadokig zárt császári székhelyen, a Tiltott városban; a Nyári Palota; Palota Múzeum; a Tiananmen tér és környéke; a „Mennyei Béke kapuja” a XV. századból; mementó 1976-77-ből: Mao Ce-tung mauzóleuma (kívülről). Másnap folytatjuk pekingi barangolásainkat: látogatás az Ég Templomában, mely szent hely a Ming-kori építészet talán legszebb példája Pekingben. Barangolások a belvárosban: parkok, templomok, üzletek. Szállás: Peking.

5. nap: Úton az oázisok felé

Fél napos kirándulás a 2000 éve elkezdett, majd évszázadokig épült, Kína keleti partjaitól a Góbisivatagig nyúló „Nagy Falig”. Fotó-séta a falon, majd átrepülünk Belső-Ázsia szívébe, Xinjiang tartomány fővárosába, Ürümcsibe. Szállás: Ürümcsi.

6. nap: A Taklamakán kapuja és a Mennyei-tó

Megkezdjük Selyemút túránkat. Kazahok, ujgúrok, üzbégek a kultúrák keresztútján. Délután kirándulás a Bogda-hegységben. Havas csúcsok, a Mennyei-tó és a déli legelők. Szállás: Ürümcsi.

7. nap: Turfán és a Lángoló hegyek

Továbbmegyünk Turfánba, mely város a Selyemút egyik legfontosabb oázisa, s egyben a 2. ujgúr birodalom fővárosa volt. A 8. századig a belső-ázsiai buddhizmus, később az iszlám központja. Utazás a Lángoló hegyekbe, romvárosi séták, szent barlangok. Szállás: Turfán.

8. nap: Teveháton a Félhold-tónál

Reggel vonatra szállunk Tunhuang felé, hogy Stein Aurél nyomába szegődjünk. Érkezés után sivatagi túra az „Éneklő dűnékhez” és a Félhold-tóhoz. Lehetőség van tevegelésre. Szállás: Tunhuang.

9. nap: Stein Aurél Ezer Buddha barlangjai

Látogatás a világhírű Ezer Buddha barlangtemplom-csoportban (Mogao), melynek freskói a világon egyedülállók. Az egésznapos program keretében meglátogatjuk a fontos barlangokat, valamint a Tunhuang múzeumot. Szállás: Tunhuang.

10-11. nap: Xian és a föld alatti hadsereg

Menetrendtől függően repülés Shaanxi tartomány központjába. Xian számos császári dinasztia felemelkedésének és bukásának helyszíne, egykor a világ harmadik legnagyobb városa volt, Róma és Konstantinápoly után. Ismerkedés a várossal, másnap egész napos program Xianban és környékén. Városfalak, pagodák, kirándulás a császári nekropolisz mellé, Kína kétségkívül egyik legnagyobb attrakciójához, a Terrakotta Hadsereghez. Szállás: Xian.

12. nap: A kőbe álmodott buddhizmus: Longmen

Továbbutazás Henan tartományon át Luoyangba, mely város a 10. századig 13 uralkodói dinasztiának adott otthont. Jelenleg egy több milliós „álmos kisváros”. Látogatás a Longmen barlangtemplomokban (Unesco Világörökség). Szállás: Luoyang.

13. nap: A Shaolin kolostor harcosainál

Egész napos buszos kirándulás következik a Songshan hegyekbe. Látogatás a Bódhidharma által a Krisztus után 6. században híressé tett Shaolin kolostor kung-fu harcosainál. Estére visszautazunk Luoyangba, majd Shanghaiba repülünk.

14-15. nap: Shanghai és a XXI. század Kínája

Másfél napos program szabadidővel fellazítva Kína üzleti vérkeringésének központjában: Shanghai Múzeum, Jade Buddha Templom, Yu Garden piacok, bazárok, pagodák. Opcionális kirándulás Sozhouba. Szállás: Shanghai.

16. nap: Búcsú és hazarepülés

Hazaindulás európai átszállással Budapestre. Érkezés Ferihegyre várhatóan az esti órákban (Dél-Kína hosszabbítás első napja).

Önnek ajánljuk

Kult cikkek

Kálacsakra 2014. június, Leh, Ladak, Északnyugat-India

Bizony hangulatokat szeretnénk veletek megosztani. Ezúttal a nemrég befejeződött Kálacsakra beavatás a képek témája. Volt szerencsénk egy csoporttal kint járni a két hetes esemény sorozat első napján és Somogyi Richárd valamint Pálmai Viktor jóvoltából megosztunk veletek pár, szerintünk nagyon érdekes, első kézből származó képet.

Japán ünnepel - 1. rész

Idei Japán nagykörutunkon egy igazán különleges harci fesztiválon is részt veszünk majd Himedzsiben. A Nada no Kenka Matsuri alkalmával hét csapat küzd meg egymással. A fiatal férfiak hatalmas hordozható szentélyekkel a vállukon esnek egymásnak, a cél a másik csapat ledöntése a lábáról. Két részes cikkünk Japán nagy felvonulásait veszi sorra. Agra - Társ az ismeretlenhez

Miért utazzon az Agrával?

Szakértőkkel utazni elsősorban az élményben jelent különbséget. A megélés mélységében óriási eltérés lehet út és út között. Ha igazi társak tudunk lenni az előkészületekben is és kapunk elég időt Önöktől, az utazás dátuma előtt, akkor az alábbi előnyöket jelenti az Agra:

Ár garancia

Ár garancia

Agra szállás garancia

Agra szállás garancia

Szakértő magyar vezető

Szakértő magyar vezető

Biztonság

Biztonság

Prémium kényelem

Prémium kényelem

Extrém program-gazdagság

Extrém program-gazdagság