+36/1 312 53 47 HU | EN

Japán rejtett arcai
Feliratkozás hírlevélre

13 különleges nap császári fürdőkkel, eldugott szigetekkel, vulkánokkal, kertekkel, ismeretlen városokkal

Részletes program:

1-2. nap: Irány a Felkelő Nap Országa!

Elutazás Budapestről európai átszállással Fukuokába, érkezés másnap a délutáni órákban. Vonatozás Kyushu sziget egyik legizgalmasabb városába, Nagasakiba. Este, a szállodafoglalás után Japán legszebbnek mondott, tízmillió dolláros panorámáját csodáljuk meg az Inasa hegy tetejéről. Szállás: Nagasakiban.

3. nap: Nagasaki: a Japán gazdasági csoda motorjának kazánháza

Japán és egyben a világ egyik legizgalmasabb ipari műemléke, ami még a James Bond filmek rendezőjét is megihlette, Hashima sziget, ahol egy talpalatnyi helyen volt, hogy ötezer ember zsúfolódott össze, hogy a Japán ipari forradalmát ellátó szenet a több mint egy kilométer mély tárnákból a felszínre juttassák. Délután a Glover kert és Dejima, a külföldiek japán jelenlétének korai emlékei következnek. Erős idegzetűeknek az atombomba emlékpark is belefér. Szállás: Nagasaki.

4. nap: Utazás Kagoshimába - az aktív Sakurajima vulkán lábához

Reggeli után vonatra szállunk és az immár Kyushu szigetén is elérhető shinkansennel meg sem állunk a legdélebbi kikötőig. A szállás elfoglalása után az egykor itt uralkodó szamuráj klán japán kertjébe (Senganen) látogatunk, amihez a Fuji kistestvérének sziluettje nyújtja majd a páratlan hátteret. Délután ugyanezzel a panorámával már egy meleg termálfürdőben (Shiroyama) áztatjuk elfáradt csontjainkat. Szállás: Kagoshima.

5. nap: Sakurajima felfedezése

Délelőtt, ha az aktivitás engedi, egy izgalmas túrát teszünk a Sakurajima vulkán utolsó mega-kitörésének megszilárdult lávafolyamán, amihez előbb hajóval átszeljük a kagoshimai öblöt. Délután japán leghíresebb homokfürdőjébe teszünk látogatást, ahol a bátrabbakat nyakig beássák a tengerparti homokba, amit természetes vulkáni kigőzölgések fűtenek. Szállás: Kagoshima.

6. nap: Kumamoto-Beppu

Reggel vonatra szállunk, és meg sem állunk Kumamotoig, Kyushu híres szamuráj városáig. Sajnos kastélyát a 2016- os földrengés annyira megtépázta, hogy azóta helyreállítás miatt nem látogatható, de ezért kárpótol pazar japánkertje, a 17. századi Suizenji. Egy könnyű ebéd után folytat-juk utunkat Kyushu híres keleti kikötő- és fürdővárosába, Beppuba, ahol szállásunk egy panorámás fürdőhotel lesz. Szállás: Beppu.

7. nap: Hajózás a Japán tengeren

Délelőtt hajóra szállunk, elhagyjuk Kyushut, hogy átkeljünk Japán legkevésbé kiépített nagy szigetére, Shikokura. Rövid vonatúttal érjük el Kagoshimát, ami egyedülálló, kolostornak is beillő császári fürdőjéről nevezetes. Könnyű séta Matsuyama belvárosi sétálóutcáján, majd mártózás az évszázados történelemmel átitatott Dogo onsen fürdőben. Szállás: Matsuyama.

8. nap: Matsuyama

Délelőtt meglátogatjuk Matsuyama feudális kastélyát egy lélekvesztő libegővel, majd ebéd után vonatra ülünk, hogy Shikoku északi kikötője, Takamatsu felé vegyük az irányt. Szállás: Takamatsu.

9. nap: Naoshima

Délelőtt hajóra szállunk, hogy a világ legizgalmasabb kulturális fejlesztéseinek egyikét meglátogassuk Naoshima szigetén. Egész nap csodálatos tengerparttal, természetbe ágyazott múzeumokkal, köztéri installációkkal, művészfürdővel és látogatható művészházakkal megáldott szigeten múlatjuk az időt. Szállás: Takamatsu.

10. nap: Takamatsu - Okayama

Délelőtt meglátogatjuk a sokak szerint Japán csúcs kertjei között méltán helyet követelő Ritsurin Koen-t, majd vonatra szállunk és átkelünk a Japán beltenger fölött. Este megpróbáljuk elcsípni a naplementét az extravagáns Orizuru torony tetejéről. Szállás: Hiroshima.

11. nap: Okayama - Kurashiki

Délelőtt Okayama csodálatos kastélyparkját vesszük górcső alá, majd Kurashiki, Edo-kori csatornapartjáról híres kisvárosban teszünk egy felejthetetlen látogatást. Szállás: Hiroshima.

12. nap: Kobe - Osaka

Délelőtt vonatra szállunk, és Kobe városában teszünk egy csodálatos sétát Japán leghíresebb gyógynövény- és virágkertjében, majd egy könnyű ebédet követően a bátrabbak lefelé, akár négy vízesést is érintve, juthatnak vissza egy erdei túrán a vasútállomásra. Délután folyamán Osaka felhőkarcolói között teszünk egy kis sétát, és felejthetetlen búcsúvacsorán beszéljük át az út élményeit. Szállás: Osaka.

13. nap: Indulás haza

Hazarepülés Osaka tengerben álló repülőteréről, érkezés még aznap Budapestre.

Önnek ajánljuk

Kapcsolódó kult bejegyzések

Kálacsakra 2014. június, Leh, Ladak, Északnyugat-India

Bizony hangulatokat szeretnénk veletek megosztani. Ezúttal a nemrég befejeződött Kálacsakra beavatás a képek témája. Volt szerencsénk egy csoporttal kint járni a két hetes esemény sorozat első napján és Somogyi Richárd valamint Pálmai Viktor jóvoltából megosztunk veletek pár, szerintünk nagyon érdekes, első kézből származó képet.

Japán ünnepel - 1. rész

Idei Japán nagykörutunkon egy igazán különleges harci fesztiválon is részt veszünk majd Himedzsiben. A Nada no Kenka Matsuri alkalmával hét csapat küzd meg egymással. A fiatal férfiak hatalmas hordozható szentélyekkel a vállukon esnek egymásnak, a cél a másik csapat ledöntése a lábáról. Két részes cikkünk Japán nagy felvonulásait veszi sorra. Agra - Társ az ismeretlenhez

Miért utazzon az Agrával?

Szakértőkkel utazni elsősorban az élményben jelent különbséget. A megélés mélységében óriási eltérés lehet út és út között. Ha igazi társak tudunk lenni az előkészületekben is és kapunk elég időt Önöktől, az utazás dátuma előtt, akkor az alábbi előnyöket jelenti az Agra:

Ár garancia

Ár garancia

Agra szállás garancia

Agra szállás garancia

Szakértő magyar vezető

Szakértő magyar vezető

Biztonság

Biztonság

Prémium kényelem

Prémium kényelem

Extrém program-gazdagság

Extrém program-gazdagság

katalógus letöltése (PDF, 15 MByte)