+36/1 312 53 47 HU | EN

Bali-Flores-Komodo: Indonézia legszebb szigetein
Feliratkozás hírlevélre

13 nap hindu templomok, krátertavak, törzsi falvak és sárkánygyíkok elvarázsolt világában

Részletes program:

1-2. nap: Az „istenek szigete” felé

Budapestről átszállással Balira repülünk. Szállásunk a sziget belsejében, Ubud festői környezetben meghúzódó városában lesz. Szerpentines utakon, smaragd rizsföldek mentén, színes, faragott kapukkal díszített kőházak között kanyargunk Bali bohém, művészek és jógik lakta spirituális központja felé. Szállás: Ubud.

3. nap: Füstölgő vulkánok

Egész napos felfedező túra a füstölgő vulkánok, rizsteraszok és kis falvak világában: a Batur és az Agung tűzhányók trópusi zöldbe öltözött kúpjai kísérik utunk. A batur-tavi panoráma után megállunk a csak kívülről megcsodálható főtemplomnál is, Tegallalangnál a rizsföldeken ámulunk. Délután felkeressük a sziget spirituális központját, a Besakih Anyatemplomot, s feltöltődve térünk meg szállásunkra. Szállás: Ubud.

4. nap: Uluwatu és Tanah Lot templomai

Folytatjuk a csodálatos sziget felfedezését. Felkeressük Tanah Lot hullámok verte szent templomát, mely egyetlen balinéz látogatásból sem hiányozhat. Élő gamelán zenével kísért táncelőadáson veszünk részt, mely a Rámájana egyik történetébe avat be minket, és elhajtunk a sziget legdélebbi csücskéhez is. Itt, Uluwatu templománál, 95 méter magas szikláról az Indiai-óceánra tekintve ér bennünket a naplemente. Szállás: Kuta.

5. nap: Ende: repülés a világ végére

Kora reggel Flores szigetére repülünk. Virágai miatt kapta a nevét a portugáloktól, s egyhamar mi is megtapasztalhatjuk, hogy méltó az elnevezésre. A kígyóformán elnyúló szárazulat gyönyörű vegetációjával, vulkánjaival, egyedi kultúrájával és remek állapotban megmaradt hagyományos építészetével bárkit levesz a lábáról. Ende városából kacskaringós utazással érjük el Moni falucskát, ahol az éjjelt töltjük. Szállás: Moni.

6. nap: Meseszínű krátertavak partján

Nagyon korán kelünk, hogy a Kelimutu vulkán pereméről tekintsük le az 1914-ben felfedezett, akkor még piros-kék-fehér, manapság türkiz, mélykék és kólaszín Háromszínű Tavakra. Reggeli után a tengerparton és hegy-völgyek között, trópusi erdők árnyékában folytatjuk utunk. A környék kiemelkedően jó állapotban megmaradt, hagyományos építésű falvai vonzzák ide a legtöbb látogatót. Fel is keressük ezeket a kis településeket, csakúgy, mint Penggajawa kék és zöld kövekkel borított tengerpartját. Estére Bajawába érkezünk. Szállás: Bajawa.

7. nap: Törzsi tájakon

Bena falva az ősidőkbe vesző megalitikus hagyományok őrzője. Itt kezdjük a napot, majd folytatjuk utunkat nyugatra, a kígyósziget farka felé. Aimere falvában a pálmabor készítéssel ismerkedünk, majd tovább haladunk a Manggarai hercegség fővárosába, az egyik legnagyobb keresztény központba, Rutengbe. Ha az esőerdő és a köd is úgy akarja, a Ranamese-tóra is vethetünk egy pillantást a város közelében. Szállás: Ruteng.

8. nap: Ruteng – Labuan Bajo

Reggeli után Ruteng Puu falvában megnézzük a helyi tradicionális építészet maradványait, másutt a pókhálóformára alakított rizsteraszok érdemelnek figyelmet. Kisbuszunkkal tovább haladunk nyugati irányba, arra, ahol szigetünk sok száz kisebb-nagyobb trópusi szárazulatra esik. Estére érjük el a nyugati szigetvég kikötővárosát, a csendes Labuan Bajot. Szállás: Labuan Bajo.

9. nap: Padar partain és Komodó sárkányai nyomában

Kora reggel vízre szállunk és motorcsónakunkon behajózunk a korall-, és homokpadokkal, türkiz vizekkel ölelt szigettengerbe, Szumbava irányába. Ezen szárazulatokat pálmák, kemény levelű bozótosok, és mangróvék borítják. Kikötünk a fehér homokos partokkal ékesített Padar szigeten, majd Komodón lencsevégre kapjuk a varanus komodoensist, azaz a komodói sárkányt, mely 3 méteresre és 150 kilósra is megnőhet. Lenyűgöző, dimbes-dombos tájon barangolunk, majd újabb „hajózás” után kikötünk a varázslatos Rózsaszín parton. Naplemente idején érünk vissza Labuan Bajo hangulatos kikötővárosába, onnan csodáljuk meg a déli félteke ezernyi csillaggal megvilágított égboltját. Szállás: Labuan Bajo.

10. nap: Lusta délelőtt Floresen

Reggeli után kirándulást teszünk Batu Cermin barlangjához, majd ebéd után Balira repülünk. Este már Kuta legjobb éttermei között válogatunk. Szállás: Kuta.

11-12. nap: Bali óceánpartján

Két napos tengerparti pihenés vár ránk. Élvezzük a trópusi napot, a pálmafák árnyékát, a hullámok morajlását. Ha kedvünk tartja, akár egy balinéz masszázst, vagy spa-t is kipróbálhatunk, vagy szabadprogram keretében bejárhatjuk Sanur, Seminyak és Changgu legjobb kézműves üzleteit. Második napunk estéjén a repülőtérre hajtunk.

13. nap: Hazaérkezés

Érkezés Budapestre.

Önnek ajánljuk

Kult cikkek

Kálacsakra 2014. június, Leh, Ladak, Északnyugat-India

Bizony hangulatokat szeretnénk veletek megosztani. Ezúttal a nemrég befejeződött Kálacsakra beavatás a képek témája. Volt szerencsénk egy csoporttal kint járni a két hetes esemény sorozat első napján és Somogyi Richárd valamint Pálmai Viktor jóvoltából megosztunk veletek pár, szerintünk nagyon érdekes, első kézből származó képet.

Japán ünnepel - 1. rész

Idei Japán nagykörutunkon egy igazán különleges harci fesztiválon is részt veszünk majd Himedzsiben. A Nada no Kenka Matsuri alkalmával hét csapat küzd meg egymással. A fiatal férfiak hatalmas hordozható szentélyekkel a vállukon esnek egymásnak, a cél a másik csapat ledöntése a lábáról. Két részes cikkünk Japán nagy felvonulásait veszi sorra. Agra - Társ az ismeretlenhez

Miért utazzon az Agrával?

Szakértőkkel utazni elsősorban az élményben jelent különbséget. A megélés mélységében óriási eltérés lehet út és út között. Ha igazi társak tudunk lenni az előkészületekben is és kapunk elég időt Önöktől, az utazás dátuma előtt, akkor az alábbi előnyöket jelenti az Agra:

Ár garancia

Ár garancia

Agra szállás garancia

Agra szállás garancia

Szakértő magyar vezető

Szakértő magyar vezető

Biztonság

Biztonság

Prémium kényelem

Prémium kényelem

Extrém program-gazdagság

Extrém program-gazdagság

katalógus letöltése (PDF, 15 MByte)