+36/1 312 53 47 HU | EN

Szingapúr - Bali - Komodói sárkányok
Feliratkozás hírlevélre

14 nap majdnem a világ végén az Egyenlítőtől a komodói szigetvilágig

Részletes program:

1-2. nap: Irány a Távol-Kelet legendás kikötővárosa

Délután indulunk Budapestről és átszállással Szingapúrba repülünk, majd megérkezünk a világ többszörösen legjobbnak választott repülőterére. Trópusi fák árnyékában, színes orchidea-parkok mentén a szigetállam belvárosába hajtunk. Első esténket az Egyenlítőtől 141 kilométer távolságra fekvő város éghajlatával való barátkozással töltjük. Szállás: Szingapúr.

3. nap: Szingapúr rejtett arcai

Ma egész napos barangolás vár ránk a világ egyik legszebb környezetében fekvő metropoliszában. A hatmilliós várost saját busszal járjuk be hipermodern épületcsodák, luxus bevásárlóközpontok, romantikus gyarmati villák, rejtett sikátorok és kis művészeti galériák nyomában. Ellátogatunk a kínai és hindu városrészekbe és a Gardens By the Bay szuperfákkal kivilágított parkjába is. Szállás: Szingapúr.

4. nap: One-way ticket to Bali - please!

Délelőtt Balira repülünk. Szállásunk a sziget belsejében, Ubud misztikus dombok között, festői környezetben meghúzódó kisvárosában lesz. Szerpentines utakon, smaragd rizsföldek mentén, színes, faragott kapukkal díszített kőházak között kanyargunk Bali művészek és jógik lakta spirituális központja felé. Este első kóstoló az „Ízek, imák, szerelmek” világából. Szállás: Ubud.

5. nap: A gyógyító Ubud

Kényelmes ébredés és kiadós reggeli után megkezdjük Ubud kulturális látnivalóinak felfedezését: régi balinéz hindu és buddhista templomok várnak ránk, látogatás a szent majmok erdejében (napszemüveget, ásványvizes flakont, vagy bármit, amit a majmok elvehetnek tőlünk – bevinni tilos!!). A nap folyamán könnyű trekking séta keretében bejárjuk a környező rizsteraszokat is, ha kedvünk tartja egy elrejtett folyókanyarulatban, annak vizében is megmártózva. Szállás: Ubud.

6. nap: Váratlan találkozások – biciklin

Reggeli után mintegy 15 kilométeres, kényelmes, saját ritmusú tekerés vár ránk kis falvakon keresztül, ültetvények mentén. Ismerkedés a vidéki élettel, lenyűgöző fotóstoppok, vidám találkozások a népviseletbe öltözött, barátságos helyi „népekkel”. A délutánunk szabad, pihenés hangulatos hotelünk valamelyik medencéjének partján, barangolás Ubud piacain, bevásárló utcáján. Szállás: Ubud.

7. nap: pihenőnap

Ma egész napos pihenőnap a lenyűgöző környezetben. Opcionális program hajnalban: fél háromkor kelünk, hogy még napfelkelte előtt megmásszuk a Mt. Batur vulkán 1717 méter magas csúcsát (kb. 2 óra könnyű kapaszkodás). A felhők fölött Bali és Lombok számtalan másik hegyóriása is megmutatja magát nekünk ezen a vörösben tündöklő, friss reggelen, a mélybe tekintve pedig megkövesedett lávafolyásra leszünk figyelmesek. A nap folyamán érdemes egy hagyományos balinéz masszázst, vagy spa-t is kipróbálni. Sőt, ellátogathatunk egy csakra gyógyítóhoz is! Szállás: Ubud.

8. nap: Uluwatu óriási hullámai és Tanah Lot temploma

Ma búcsút intünk a mesebeli Ubudnak és ebéd után a sziget legdélebbi csücskére: Tanah Lot és Uluwatu templomokhoz zarándokolunk. Képekről már ismerős lesz a látvány: 95 méter magas szikláról tekintünk alá az óceánra, miközben egy tradicionális gamelán zenekar fülbemászó dallamait hallgatjuk. Ha szerencsénk van, nem minket választ ki a Majomisten, hogy parázson ugrálva mi is részesei legyünk a varázstáncnak. Szállás: Kuta Beach.

9. nap: : pihenés pálmafák alatt

Ma egész napos pihenés vár ránk. Nem tervezünk programot, élvezzük Bali leghíresebb tengerpartjának, Kuta Beach-nek homokját, ízeit, ritmusát. Szállás: Kuta Beach..

10-11. nap: Rinca - Komodó: hajós kaland türkiz tengeren - sárkánygyíkokkal

A mai napon átrepülünk Labuan Bajo-szigeteire, majd kikötőjéből behajózunk a korall-, és homokpadokkal, türkiz vizekkel ölelt szigettengerbe. Kikötünk a fehér homokos partokkal ékesített Rinca és Padar szigeteken, majd Komodón lencsevégre kapjuk a varanus komodoensist, azaz a komodói sárkányt, mely 3 méteresre és 150 kilósra is megnőhet. Mintegy 3000 példányuk rója a szigetcsoport úttalan-útjait. Amikor kikötünk dimbes-dombos tájakon barangolunk és amikor kedvünk tartja úszkálni, a tengerbe vetjük magunkat. Utunk egyik fénypontja a Rózsaszín part (Pink Beach) felkutatása lesz. Az éjszakát a fedélzeten töltjük. Másnap délután érünk vissza Labuan Bajo hangulatos kikötővárosába. Szállás: Labuan Bajo.

12. nap: Újra az istenek szigetén

Reggeli után a városka piacát fedezzük fel, könnyű nyári program keretében, majd visszarepülünk Balira, este már az ismerős Kuta Beach óceánpartját rójuk. Szállás: Kuta Beach.

13. nap: Még egy nap az óceánparton

Hazaindulásig szabadprogram, barangolás Kuta kitűnő üzleteiben, esetleg egy utolsó masszázs. Este transzfer a repülőtérre és átszállásokkal hazautazás. Éjszaka a repülőn.

14. nap: érkezés Budapestre

Nyárból-nyárba. Kora délután érkezünk Budapestre.

Önnek ajánljuk

Miért utazzon az Agrával?

Szakértőkkel utazni elsősorban az élményben jelent különbséget. A megélés mélységében óriási eltérés lehet út és út között. Ha igazi társak tudunk lenni az előkészületekben is és kapunk elég időt Önöktől, az utazás dátuma előtt, akkor az alábbi előnyöket jelenti az Agra:

Ár garancia

Ár garancia

Agra szállás garancia

Agra szállás garancia

Szakértő magyar vezető

Szakértő magyar vezető

Biztonság

Biztonság

Prémium kényelem

Prémium kényelem

Extrém program-gazdagság

Extrém program-gazdagság

katalógus letöltése (PDF, 15 MByte)