+36/1 312 53 47 HU | EN

Burma: Bagan templomvárosa - Mandalay - Inle-tó- Rangoon hosszabbitás
Feliratkozás hírlevélre

Hátsó-India vonzásában

A jelenlegi helyzet okozta bizonytalanságok miatt az utat
2021. novemberére és 2022. Februárjára
szervezzük át. A pontos időpont és az ár frissítése előkészület alatt áll. Addig is örömmel vesszük érdeklődésedet, és szívesen tájékoztatunk a részletekről, ha a bal oldalon lévő "Érdekel" gomb megnyomásával és elérhetőséged megadásával lehetőséget adsz nekünk erre.

Hátsó- India (ahogy a régi időkben, nyugatról nézve szerettük hívni az akkor még egy nagy ázsiai olvasztótégelynek tűnő, bonyolult indokínai területek egy részét) egykor Burmát és a Maláj-félszigetet foglalta magában. Ma már senki nem hívja így, még itt, a Távol-Nyugaton sem… Legnyugatibb országa, a kalandot kereső utazók előtt csak későn megnyílt egykori buddhista királyság, - politikai szempontoknak megfelelően – Burma, ill. Mianmar néven is ismert. De bárhogy is hívjuk, az vitathatatlan, hogy lélegzetelállító látványosságai mellett, egyike azon kevés kultúrának, ami a digitális new age idejére is átmentette a két legfontosabb emberi értéket: a derűt és az Istenközelségből fakadó egyszerűséget. Rejtély, hogy annyi történelmi hányattatás után miképpen maradt élő és ennyire kézzelfogható a hit Bagantól Rangoonig, az Inle-tótól a legkisebb falvakig – de szinte minden utazót megérint ennek a hitnek mélysége manapság is.

Részletes program:

1.. nap: Utazás Mandalayba

Reggeli után bangkoki átszállással Burmába repülünk. Délután érkezünk Mandalay-ba, az egykori királyi székvárosba, a burmai buddhizmus szívébe. Szállás: Mandalay.

2.. nap: Sáfrány Mandalay és U Bein tikfa hídja

Kipling nyomába szegődve indulunk Délkelet-Ázsia egyik legromantikusabb városának felfedezésére. Felkeressük az egyedülálló szépségű Shwenandaw tikfa palotáját, majd megcsodáljuk a Kuthodaw pagoda 729 márvány lapját, amely a Megvilágosodott tanítását őrzi. Füstaranykészítő, bronzöntő és jádefaragó műhelyekbe látogatunk, majd délután egy régebbi fővárosba, Amarapurába utazunk. Itt kétségkívül U Bein ikonikus tikfa hídja jelenti a fő szenzációt, ám ha időben érkezünk, átsétálhatunk rajta a túlparton lévő Taung Mingi pagodába is. Szinte már giccses fotókat készíthetünk a naplementében. Szállás: Mandalay.

3.. nap: Ava és Sagaing

Az igazán korán kelők ma egyedülálló élményekkel gazdagodhatnak: hajnalban kilátogatunk a Mahamuni pagodába, ahol a hívek minden reggel megmosdatják az Élő Buddha szobrot. Reggeli után ismét útra kelünk. A mai napot két másik, korábbi burmai főváros emlékei között töltjük. Avá-ban felkeressük a régmúlt építészeti stílusát őrző Nanmyint tégla őrtornyát, a 19. század elején, a Kongbaung dinasztia királynéja által építtetett, csodálatos Maha Aungmye Bonzan kolostort és lovas kocsikkal közelítjük meg az egykoron kiemelt tiszteletnek örvendő Bagaya kolostor tikfaépületét. Ezután a túlpartra, Sagaing irányába tartunk. Itt megtekintjük az egyik legrégebbi, a pjú időkre visszamenő Kaung Mu Taw sztúpát, illetve látogatást teszünk egy buddhista apácakolostorban. A napot a Sagaing-hegyről búcsúztatjuk. Szállás: Mandalay.

4-5.. nap: Bagani varázslat

Reggel a repülőtérre indulunk, hogy Bagan-ba, a burmai királyság aranykorának 9–13. századi fővárosába utazzunk. A korai buddhizmus csodás emlékei: lenyűgöző templomok, téglasztúpák, kolostorok és piacok között töltjük a következő bő másfél napot. Felkeressük a leghíresebb szentélyeket, mint a Htilominlo, az Ananda, a That Byi Nyu, vagy a Dhamma Yan Ggyi, de tiszteletünket tesszük a precízen helyreállított 11. századi Shwezigon payánál is. A számtalan sztúpa és szakrális épület mellett lesz időnk ellátogatni a Nyaung U reggeli piacára, a Minnanthu falukörzetbe, vagy a környék méltán híres lakküzemeinek egyikébe is. Mivel szerencsére a templomokra már nem engedik felmászni a turistákat, a naplementéket más kilátópontok magasáról csodálhatjuk meg. Szállás: Bagan.

6.. nap: Csónakkal az Inle-tavon

Reggel Hehóba repülünk. Egész napos kirándulás az Inle-tó titokzatos világában! Úszó kertek, piacok és cölöpökre épített pagodák várnak ránk, halászok, hajóépítők, szivarozó és nyakgyűrűs asszonyok társaságát élvezzük a nap során. Szállás: Inle-tó.

7.. nap: Megérkezés Rangoonba

Reggeli után átrepülünk a gyarmati idők Rangoonjába, a mai Yangon-ba. Rövid pihenés, majd máris elmerülünk a bájos burmai nagyváros forgatagában. A nap során során felkeressük a lenyűgöző Sule payát, majd a város gyarmati negyedében folytatjuk felfedező túránkat: régi brit épületek, koloniális romantika. Ezután egy jó órára burmaiakká válunk magunk is: bennfentes élmény vár ránk, mihelyt felszállunk a helyi tömegközlekedés legforgalmasabb járművére, az 1961-ben megnyitott körvasútra. Munkába siető burmaiak, iskolások, piaci kofák között utazunk majd. Programunkból nem maradhat ki a Chaukthatgyi paya hatalmas fekvő Buddhája és az utolsó mogul uralkodó, a rangooni száműzetésben meghalt Bahadur Sáh Dzsáfár sírja sem. Az este már a sejtelmes fényekben pompázó Shwedagon payánál talál bennünket: mennyei látvány, autentikus hangulat, buddhista életképek, burmai beavatás. Majd frissitünk és indulunk a reptérre.

8.. nap: Búcsú Burmától

Hazautazás. Érkezés Budapestre aznap.

Önnek ajánljuk

Miért utazzon az Agrával?

Szakértőkkel utazni elsősorban az élményben jelent különbséget. A megélés mélységében óriási eltérés lehet út és út között. Ha igazi társak tudunk lenni az előkészületekben is és kapunk elég időt Önöktől, az utazás dátuma előtt, akkor az alábbi előnyöket jelenti az Agra:

Ár garancia

Ár garancia

Agra szállás garancia

Agra szállás garancia

Szakértő magyar vezető

Szakértő magyar vezető

Biztonság

Biztonság

Prémium kényelem

Prémium kényelem

Extrém program-gazdagság

Extrém program-gazdagság

katalógus letöltése (PDF, 15 MByte)