+36/1 312 53 47 HU | EN

Az argentín borút és Chile legszebb szőlővölgyei
Feliratkozás hírlevélre

10 nap Latin-Amerika leghíresebb bor vidékein, Andok kirándulással, santiagói és Buenos Aires-i extrákkal, Patagónia hosszabbítással

Részletes program:

1. nap: Budapest –Párizs–Buenos Aires

Budapestről átszállással Buenos Airesbe utazunk, Dél-Amerika egyik legfontosabb városába. A hosszú repülő utat enyhítheti a business class kényelme. Jó éjszakát!

2. nap: Buenos Aires színes utcáin

Érkezés után transzfer a szállásunkra. Kora délutántól séta a pulzáló metropoliszban. A Katedrálisban kezdjük meg ismerkedésünket Argentínával, San Martín tábornok sírjánál is tiszteletünket tesszük, s egyben esszenciális betekintést kapunk az ország történetébe. Mivel a templom a Monserrat negyed főterén áll ezért könnyen találunk magunknak némi harapnivalót az utcán, egyben első alkalommal ismerkedhetünk meg az argentin konyha alapanyagaival. Sétánkat Buenos Aires leghíresebb negyedeiben folytatjuk. A San Telmo a város legrégibb barriója, az itt töltött idő utazás a koloniális múltba. Kávéházak, tangószalonok, régiségkereskedések váltják egymást, de nyüzsgő az utcai élet is. Mint a La Boca színes házai között, ahol a graffiti nem csak egyszerű lázadó street art, hanem egyfajta életérzés is. Este megismerkedünk a lüktető argentin tánc hagyományokkal. Milonga és tangó. Első gourmet vacsoránk is itt vár ránk.

3. nap: Mendoóza - Lujan de Cuyo szőlői

Reggeli után átrepülünk a világhírű Mendoza borvidékre. A szállás elfoglalása után különleges kalandozásra indulunk a gyönyörű tájban, havas hegycsúcsokkal körülölelt, üdítően zöld szőlőlugasok között. Helyi borszakértőnk kíséretében a Lujan de Cuyo régió pincéiből kettőt meglátogatunk, testközelből ismerkedünk meg a mendozai tradíciókkal, és természetesen mindenhol megkóstoljuk a ház kiemelkedő tételeit. Délben egy helyi étteremben elköltünk egy különös gonddal összeállított ebédet. Bortúránkat levezető sétákkal színezzük a lenyűgöző környéken.

4. nap: Mendoza Vendimia szüreti fesztivál

Ma egész napos szüreti kavalkád vár ránk. A hegyek nyugalma után igazi latin fiesta közepébe csöppenünk. A minden évben megrendezésre kerülő ünnepségsorozatban keverednek a világi és a vallási elemek, a pincék megmutatják magukat, a résztvevők pedig minden módon ünneplik a mendozai szőlő lelkét. Kötött program nélkül sodornak minket magukkal az események.

5. nap: Mendoza pihenés

Reggeli után szabadon választhatunk az idő eltöltéséről. Maga Mendoza városka is kínál egyéni program lehetőségeket és a szüreti fesztivál eseményei is zajlanak. Este némi selymes malbec társaságában beszélhetjük meg élményeinket és már a 17. század óta évente megrendezett szüreti fesztivál eseményei is dübörögnek. Éppen szépségkirálynőt választanak, 18 régió 18 királynőjét.

6. nap: Mendoza–Uspallata - magas Andok

Reggeli után egész napos hegyi programra indulunk. A Mendoza környékét átölelő Andok keleti végei szebbnél szebb látnivalókkal kényeztetnek bennünket. A monumentális, 6000 méter fölötti csúcsok, az intenzív színek, a kristálytiszta levegő, a hegyi kisvárosok miliője igazi kikapcsolódást jelentenek.

7. nap: Aconcagua -völgy – Santiago de Chile

Kényelmes reggelink után átutazunk Chile egyik borászati központjába, az Aconcagua-völgybe. Három órás utunk után a vidék legnevesebb borkészítő mestereinél kötünk ki, az Errazurizban. Pincelátogatás és ismerkedés a környékkel. Pihenés után, elhagyjuk a völgyet és rövid úton a fővárosba tartunk. Érkezés után körül nézünk a történelmi városközpontban. Elsétálunk a Plaza de Armasra és a Moneda palotához, meglátogatjuk az érseki katedrálist és a központi piacot. Este vacsoránkat a Barrica 94 gourmet borbárban költjük el.

8. nap: Valparaíso és a Casablanca -völgy

Reggeli után az óceánpart felé vesszük az irányt, és vízparti programokkal egybekötött túrát teszünk Chile egy másik jelentős, a fővárostól délre fekvő borvidékén, a Casablanca- völgyben. Carmenérével és sauvignon blancnal a főszerepben mélyítjük el a latin-amerikai nedűkről szerzett ismereteinket két számottevő pince meglátogatásával.

9-10. nap: Santiago szabadprogram - hazautazás

Szabadprogram Santiago de Chilében, hazautazás, illetve továbbutazás. A patagóniai hosszabbítást választóknak egész napos szabadprogram, majd másnap reggel repülünk Patagóniába. Kérje a részletes programot az utazásszervezőinktől. A hazautazóknak reggeli szabadprogram pihenéssel, vásárlással, majd 11 óra körüli indulással a repülőtérre. Az időeltolódás miatt másnap délután érkezünk Budapestre.

Önnek ajánljuk

Miért utazzon az Agrával?

Szakértőkkel utazni elsősorban az élményben jelent különbséget. A megélés mélységében óriási eltérés lehet út és út között. Ha igazi társak tudunk lenni az előkészületekben is és kapunk elég időt Önöktől, az utazás dátuma előtt, akkor az alábbi előnyöket jelenti az Agra:

Ár garancia

Ár garancia

Agra szállás garancia

Agra szállás garancia

Szakértő magyar vezető

Szakértő magyar vezető

Biztonság

Biztonság

Prémium kényelem

Prémium kényelem

Extrém program-gazdagság

Extrém program-gazdagság

katalógus letöltése (PDF, 15 MByte)