+36/1 312 53 47 HU | EN

Az argentin borút és Chile legszebb szőlővölgyei
Feliratkozás hírlevélre

10 nap Latin-Amerika leghíresebb borvidékein, Andok kirándulással, santiagói és Buenos Aires-i extrákkal

Részletes program:

1. nap: Budapest-Párizs-Buenos Aires

Délutáni indulással és párizsi átszállással utazás Buenos Airesbe, Dél-Amerika Párizsába. A repülőút mintegy 15 órát vesz mindösszesen igénybe. A business class nyugalma segíthet a pihenésben. Jó éjszakát!

2. nap: Buenos Aires színes utcáin

Érkezés délelőtt fél 10-kor, majd transzfer a szállásunkra. Early check-in. Kora délutántól séta a pulzáló metropoliszban. A Katedrálisban kezdjük meg ismerkedésünket Argentinával, San Martín tábornok sírjánál is tiszteletünket tesszük, s egyben esszenciális betekintést kapunk az ország történetébe. Mivel a templom a Monserrat negyed főterén áll ezért könnyen találunk magunknak némi harapnivalót az utcán, egyben első alkalommal ismerkedhetünk meg a gaucho konyha alapanyagaival. Sétánkat Buenos Aires leghíresebb negyedeiben folytatjuk. A San Telmo a város legrégibb barriója, az itt töltött idő utazás a koloniális múltba. Kávéházak, tangószalonok, régiségkereskedések váltják egymást, de nyüzsgő az utcai élet is. Mint a La Boca színes házai között, ahol a graffiti nem csak egyszerű lázadó street art, hanem egyfajta életérzés is. Este megismerkedünk a lüktető argentin tánchagyományokkal. Milonga és tangó. Első gourmet vacsoránk is itt vár ránk. (www.rojotango.com) Szállás: Buenos Aires.

3. nap: Mendoza - Lujan de Cuyo

Reggeli után átrepülünk a világhírű Mendoza borvidékre. A szállás elfoglalása után különleges kalandozásra indulunk a gyönyörű tájban, havas hegycsúcsokkal körülölelt üdítően zöld szőlőlugasok között. Helyi borszakértőnk kíséretében a Lujan de Cuyo régió pincéiből kettőt is meglátogatunk, testközelből ismerkedünk meg a mendozai tradíciókkal és természetesen mindenhol megkóstoljuk a ház kiemelkedő tételeit. Délben egy helyi étteremben elköltünk egy különös gonddal összeállított speciális ebédet. Bortúránkat levezető sétákkal színezzük a lenyűgöző környéken, majd pihenéssel készülünk a tartalmas estére. Opcionális vacsora vár ránk a csodálatos Cavas Wine Lodgeban, ahol a helyi sommelier árnyalja tovább az argentin borokról alkotott véleményünket. Szállás: Mendoza.

4. nap: Mendoza - Vendimia szüreti fesztivál

Ma egész napos szüreti kavalkád vár ránk. A hegyek nyugalma után igazi latin fiesta közepébe csöppenünk. A minden évben megrendezésre kerülő ünnepségsorozatban keverednek a világi és a vallási elemek, a pincék megmutatják magukat, a résztvevők pedig minden módon ünneplik a mendozai szőlő lelkét. A reggeli gaucho felvonulás után kötött program nélkül sodornak minket magukkal az események. Szállás: Mendoza.

5. nap: Mendoza pihenés

Ma szabadon választhatunk az idő eltöltéséről. Maga Mendoza városka is kínál egyéni programlehetőségeket és a szüreti fesztivál eseményei is zajlanak. Este némi selymes malbec társaságában beszélhetjük meg élményeinket és már a 17. század óta évente megrendezett szüreti fesztivál eseményei is dübörögnek. Éppen szépségkirálynőt választanak, 18 régió 18 királynőjét. Szállás: Mendoza.

6. nap: Mendoza-Uspallata - Magas Andok

Reggeli után egésznapos hegyi programra indulunk. A Mendoza környékét átölelő Andok keleti végei szebbnél szebb látnivalókkal kényeztetnek bennünket. A monumentális, 6000 méter fölötti csúcsok, az intenzív színek, a kristálytiszta levegő, a hegyi kisvárosok milliője igazi kikapcsolódást jelentenek. Szállás: hegyi lodge-ban.

7. nap: Aconcagua-völgy - Santiago de Chile

Kényelmes reggelink után átutazunk Chile egyik borászati központjába, az Aconcagua-völgybe. Háromórás utunk után a vidék legnevesebb borkészítő mestereinél kötünk ki, az Errazurizban (www.errazuriz.com). Pincelátogatás és ismerkedés a környékkel. Pihenés után, elhagyjuk a völgyet és rövid úton a fővárosba tartunk. Érkezés után körülnézünk a történelmi városközpontban. Elsétálunk a Plaza de Armasra és a Moneda palotához, belátogatunk az érseki katedrálisba és a központi piacra. Este vacsoránkat a Barrica 94 gourmet borbárban költjük el. (www. barrica94.cl) Szállás: Santiago de Chile.

8. nap: Valparaiso kirándulás

Reggeli után az óceánpart felé vesszük az irány és vízparti programokkal egybekötött túrát teszünk Chile egy másik jelentős, a fővárostól délre fekvő borvidékén, a Casablanca- völgyben. Carmenérével és sauvignon blancal a főszerepben mélyítjük el a latin-amerikai nedűkről szerzett ismereteinket két számottevő pince meglátogatásával: www.veramonte.cl, www.bodegasre.cl. Szállás: Santiago de Chile.

9. nap: Santiago szabadprogram- hazautazás

A reggeli órákban szabadidőnk lesz, pihenéssel, vásárlással. A patagóniai hosszabbítást választók a városban maradnak, majd másnap reggel dél felé repülnek. - Kérje a programlehetőséget utazásszervezőinktől! - A hazatérők 11 óra magasságában a repülőtérre indulnak és Európa felé veszik az irányt.

10. nap: Érkezés Budapestre

Párizsi átszállás után érkezés Budapestre a délutáni órákban.

Önnek ajánljuk

Miért utazzon az Agrával?

Szakértőkkel utazni elsősorban az élményben jelent különbséget. A megélés mélységében óriási eltérés lehet út és út között. Ha igazi társak tudunk lenni az előkészületekben is és kapunk elég időt Önöktől, az utazás dátuma előtt, akkor az alábbi előnyöket jelenti az Agra:

Ár garancia

Ár garancia

Agra szállás garancia

Agra szállás garancia

Szakértő magyar vezető

Szakértő magyar vezető

Biztonság

Biztonság

Prémium kényelem

Prémium kényelem

Extrém program-gazdagság

Extrém program-gazdagság