+36/1 312 53 47 HU | EN

Dél-India: templomvárosok, lagúnák , holland emlékek
Feliratkozás hírlevélre

15 trópusi nap föld alatti szent helyekkel, dzsungelekkel, híres partokkal Bombaytől Keraláig

Részletes program:

1-2. nap: Bombay ismert és rejtett oldalai

Elutazás dubai átszállással Mumbaiba (Bombay). Érkezés a hajnali órákban Közép-India szívébe. Másfél napos programunk a zoroasztriánusok, kígyóbűvölők és saiva misztikusok városának legfontosabb pontjait érinti: Elephanta kis szigetétől a városi mosodáig, a Marine Drive tengerpartjától a Gate of India környéki belvárosig és India egyik legjobb múzeumáig, a Prince of Wales-ig. A brit múlt szinte belélegezhető itt, és a filmes hangulatoktól csak úgy kapkodjuk a fejünket. Szállás: Mumbai.

3. nap: A barlangtemplomok előszobája - Aurangabad

Délelőtt fejezzük be bombayi programunkat, majd gépre ülünk és Aurangabadba repülünk, Mahárástra államba. Este kellemes környezetben pihenhetjük ki nagyvárosi kalandjainkat. Szállás: Aurangabad.

4. nap: Ajanta buddhista hagyatéka

Reggeli után utunk egyik csúcspontja közeleg. Ajanta csodálatos freskókkal díszített buddhista barlangtemplomai felejthetetlen élményt nyújtanak az utazóknak. Közelebbi ismeretséget köthetünk a Buddha tanításaival is és falra festve láthatunk epizódokat a dzsátakákból, a buddhista születéstörténetekből is. Gazdag program végén térünk vissza szálláshelyünkre. Szállás: Aurangabad.

5. nap: Ellora és a föld alatti Meru hegy

Különleges napra ébredünk. Reggeli után Ellorába hajtunk, a világhírű, egy darabból kifaragott Kailasanatha sziklatemplomhoz, melyhez foghatóan különleges épület aligha van a világon még egy. A hindu- és dzsaina barlangok sokasága egy kis desszert a nagyszerű élmény mellé. Hazaúton Daulatabad 12.századi erődjébe és a Bibi-Ka- Maqbara mauzóleumba is bekukkantunk, mely épület a Taj Mahal kistestvérének tekinthető. Szállás: Aurangabad.

6. nap: Bangalore - India IT központja

Délelőtt bombay-i átszállással Karnátaka állam fővárosába, Bangalore-ba repülünk, India szélsebesen fejlődő, modern informatikai központjába. Látogatásunk alatt útba ejtjük a városközpontban, windsori mintára épült Bangalore Palotát, a 18. századi szultán palotát és a 250 hektáron fekvő, szintén 18. században alapított botanikus kertet. Szállás: Bangalore.

7. nap: Halébid és Bélur kőbe faragott meséi

Reggeli után Hassán felé vesszük az irányt, és megláto-gatjuk Karnátaka leghíresebb látnivalói közül kettőt, Halébid és Bélur 12. századi templomcsoportjait. A nap folyamán mélyíthetjük hinduizmusról szerzett ismereteinket. Este már egy kiváló maszala dósza társaságában beszélhetjük meg tapasztalatainkat. Szállás: Hassán.

8. nap: Mysore - dél egyik kulturális- és jóga központja

Reggeli után Mysore a cél, ahol csodálatos paloták és nyüzsgő spirituális élet vár Bennünket. Srirangapatna és a legjelentősebb, a British Raj idejéből származó látnivaló megtekintése után egy jóga központot is meglátogatunk, ahol egy kis mozgással zárhatjuk a napot. Szállás: Mysore.

9. nap: Madurai ezerszínű templomvárosában

A kellemes reggelink után Maduraiba utazunk, mely az idők során számos dél-indiai állam jelentős városa volt. Az esti órákban meglátogatjuk a Siva feleségének, Laksminak szentelt Minaakshi templomvárost, ami a tamilok egyik legszentebb helye. 40-50 méter magas gopurái messziről mutatják a híveknek a bejáratokat. Szállás: Madurai.

10. nap: Úton a buja Dél mélyére

Kényelmes, pihenős délelőtt után, mintegy változatos buszúttal alatt érjük el a nilgiri ültetvényeket, ahol India második leghíresebb teája terem. Éjszakánkat egy hangulatos munnari lodge-ban töltjük Szállás: Munnar.

11. nap: A Periyar vadvilága és fűszerei

Délelőtt egy ültetvény és a teamúzeum meglátogatása után tovább indulunk a Periyar tigris rezervátumba, ahol India egyik legromantikusabb természeti környezete vár ránk és egy remek resort. Fűszerültetvényeken láthatunk bele kicsit a vidéki életbe. Fahéj, bors, kardamon, gyömbér, minden megterem itt. Délután pedig elefántháton és csónakon ismerkedhetünk az itteni vadvilággal, jó esetben akár tigrist is láthatunk. Szállás: Periyar.

12. nap: Az Arab-tenger édeni partjainál

Délelőtt folytatjuk túránkat, majd Kumarakom és az Arab-tenger felé vesszük az irányt. Útközben kicsit megismerkedünk a legkorábbi indiai keresztény közösség emlékeivel. A nap hátralévő részében pihenés és szabadprogram ezen a tényleg paradicsomi helyen. Szálláshelyünk a lagúnák partján egy gyönyörű lodge-ban lesz. Szállás: Kumarakom.

13. nap: Víziúton Kerala pálmaligetei között

Ma izgalmas vízi kalandok várnak ránk. A híres ’Backwater’ hajóút nem véletlenül szerepel a kihagyhatatlan programok között. Pálmákkal övezett, álmos trópusi lagúnákon, különleges építésű helyi járművel ringatózunk bele az estébe, majd térünk vissza szálláshelyünkre. Szállás: Kumarakom.

14. nap: Fort Cochin hangulatos utcáin

Reggeli után nekivágunk Fort Cochin felfedezésének. Az egykori holland és portugál gyarmati központban számos érdekes látnivaló vár ránk: kikötő, halpiac, holland palota, Szent Ferenc-templom, zsidó negyed, zsinagóga. Este tradicionális Kathakali táncbemutatóval búcsúzhatunk el Dél-Indiától. Éjfél után nem sokkal indulunk a repülőtérre. Szállás: Cochin.

15. nap: Visszautazás Európába egy átszállással. Érkezés Budapestre a déli órákban.

Visszautazás Európába egy átszállással. Érkezés Budapestre a déli órákban.

Önnek ajánljuk

Kult cikkek

Kálacsakra 2014. június, Leh, Ladak, Északnyugat-India

Bizony hangulatokat szeretnénk veletek megosztani. Ezúttal a nemrég befejeződött Kálacsakra beavatás a képek témája. Volt szerencsénk egy csoporttal kint járni a két hetes esemény sorozat első napján és Somogyi Richárd valamint Pálmai Viktor jóvoltából megosztunk veletek pár, szerintünk nagyon érdekes, első kézből származó képet.

Japán ünnepel - 1. rész

Idei Japán nagykörutunkon egy igazán különleges harci fesztiválon is részt veszünk majd Himedzsiben. A Nada no Kenka Matsuri alkalmával hét csapat küzd meg egymással. A fiatal férfiak hatalmas hordozható szentélyekkel a vállukon esnek egymásnak, a cél a másik csapat ledöntése a lábáról. Két részes cikkünk Japán nagy felvonulásait veszi sorra. Agra - Társ az ismeretlenhez

Miért utazzon az Agrával?

Szakértőkkel utazni elsősorban az élményben jelent különbséget. A megélés mélységében óriási eltérés lehet út és út között. Ha igazi társak tudunk lenni az előkészületekben is és kapunk elég időt Önöktől, az utazás dátuma előtt, akkor az alábbi előnyöket jelenti az Agra:

Ár garancia

Ár garancia

Agra szállás garancia

Agra szállás garancia

Szakértő magyar vezető

Szakértő magyar vezető

Biztonság

Biztonság

Prémium kényelem

Prémium kényelem

Extrém program-gazdagság

Extrém program-gazdagság

katalógus letöltése (PDF, 15 MByte)