+36/1 312 53 47 HU | EN

Régi Tamás

Szakmai tapasztalat

A Miskolci Egyetemen szereztem alapdiplomáimat majd az angliai Leeds Metropolitan University-n doktoráltam turizmusantropológiából. Később több angol egyetemen tanítottam, majd a dél-koreai Keimyung University Szociológia tanszékén kaptam Associate professor-i állást. Ezután visszatértem Angliába és az Oxfordi Egyetem Queen Elizabeth House vendégkutatója voltam. 2015-től élek ismét Magyarországon és tanítok főállásban a Kodolányi János Főiskolán, A Corvinus és a Közép Európai Egyetemen. Továbbá az MTA Néprajztudományi Intézetének is a posztdoktori kutatója vagyok.

Több, mint húsz évvel ezelőtt jártam először Afrikában és azóta körülbelül három évet töltöttem a kontinensen. A kutatásomat főleg a Dél-Etiópiában élő félnomád murszi nép körében végeztem, de emellett írtam könyvet Egyiptomról, részt vettem filmes utazásokon Dél-Afrikában, Botswanában, Zambiában, Tanzániában és utazgattam Ugandában és Kenyában.


Hivatkozások

Egyetemi előadásaimon kívül többször adok elő főleg brit egyetemeken és publikációim jelennek meg magyar és angol nyelven egyaránt. Az angol nyelvűek egy része innen elérhető.

A magyar nyelvűek pedig innen

Új könyvem: Minimális antropológia

Útjaim

Miért utazzon az Agrával?

Szakértőkkel utazni elsősorban az élményben jelent különbséget. A megélés mélységében óriási eltérés lehet út és út között. Ha igazi társak tudunk lenni az előkészületekben is és kapunk elég időt Önöktől, az utazás dátuma előtt, akkor az alábbi előnyöket jelenti az Agra:

Ár garancia

Ár garancia

Agra szállás garancia

Agra szállás garancia

Szakértő magyar vezető

Szakértő magyar vezető

Biztonság

Biztonság

Prémium kényelem

Prémium kényelem

Extrém program-gazdagság

Extrém program-gazdagság

katalógus letöltése (PDF, 15 MByte)