+36/1 312 53 47 HU | EN

Nagy Dávid

Születési év 1976
Végzettség Kína-szakértő, idegenvezető, közgazdász
Beszélt nyelvek kínai, angol

Szakmai tapasztalat

Kínai tanulmányaim, utazásaim, és élményeim azok, amelyekre az Agra útjain leginkább támaszkodhatok. Hobbiként indult a kínai nyelvvel való ismerkedés, mely mára munkaeszköz lett,  budapesti idegenvezetőként sok kínai vendégem is van.

Bár Kínába minden évben ismerősként térek vissza, de az állandóságot csak az ismételten útba ejtett régi templomok, paloták, hegyek, folyók hozzák el számomra. A város, és vidék egyaránt pezseg, negyedek tűnnek el, vagy nőnek ki a fölből. Új autópályák, egyre gyorsabb vasútvonalak szelik át a tájat, nem csak magas, de egyre kifinomultabb épületek törnek az égbe. Nagyon igaz Kínára a régi mondás: csak a változás állandó.

A kínai tanítások: a konfucianizmus, a taoizmus, és a buddhizmus sok szempontból mutathatnak irányt akár a mai ember számára is. A kínai kultúrában rejlő bölcsességet én a taijiquan (tajcsicsuan) művészetén keresztül próbálom megérteni, melyet egészségmegőrző, mozgásművészeti, meditációs, vagy harcművészeti oldalról is meg lehet közelíteni. Ehhez kötődően ismerkedem a hagyományos kínai gyógyászat alapjaival is.

A kontinensnyi Kína természeti, kulturális sokszínűsége lenyűgöző, ahol még a sosem alvó, mindig pörgő városokban is kikukucskál a sarok mögül az ősiség.


Hivatkozások

  • 2008: ELTE BTK, Kínai Szak  (Abszolutórium)
  • 2003:  Idegenvezető szakképesítés
  • 2002: Közgazdász diploma a BGF Külkereskedelmi Főiskolai Karon
  • 2000-2001: Ösztöndíj: Mandarin Training Center, National Taiwan Normal University
  • 1998-1999: Ösztöndíjas részképzés Kínában, Kínai Népi Egyetem, Peking

Útjaim

Miért utazzon az Agrával?

Szakértőkkel utazni elsősorban az élményben jelent különbséget. A megélés mélységében óriási eltérés lehet út és út között. Ha igazi társak tudunk lenni az előkészületekben is és kapunk elég időt Önöktől, az utazás dátuma előtt, akkor az alábbi előnyöket jelenti az Agra:

Ár garancia

Ár garancia

Agra szállás garancia

Agra szállás garancia

Szakértő magyar vezető

Szakértő magyar vezető

Biztonság

Biztonság

Prémium kényelem

Prémium kényelem

Extrém program-gazdagság

Extrém program-gazdagság

katalógus letöltése (PDF, 15 MByte)