+36/1 312 53 47 HU | EN

Kónya Gáspár

Születési év 1975
Végzettség tolmács, idegenvezető, ELTE BTK angol-portugál szak
Beszélt nyelvek angol, portugál, spanyol, román, német, olasz

Szakmai tapasztalat

Nyelvgurunak tartom magam, aki nyelvtudását különböző körülmények között szereti próbára tenni és továbbfejleszteni, legyen az az adott nyelvű országban, nemzetközi konferencia tolmácsaként, börtönben senyvedő külföldi rab vagy bírósági ügyfél fordítójaként és sok más, változatos helyzetben.

Állítólag megvan az a képességem, hogy oldott hangulatot teremtsek magam körül, amennyiben ezt hagyják – és ez mind tolmácsként, mind idegenvezetőként erénnyé kovácsolható. Nyitottnak tartom magam a világra. Alapvetően humán érdeklődésű vagyok, a nyelven, irodalmon, történelmen és művészeteken kívül nagyon érdekel a sport, az élővilág és mindaz, ami a világ valamelyik részét megkülönbözteti a többitől, valamiféle differentia specificaként szolgál. Nagyon szeretek tanítani. Nem feltétlenül csak tábla előtt és krétával, de éppúgy négy keréken, mikrofonnal a kezemben. Igyekszem ezt is élvezetes élménnyé dúsítani.

Az Agrás utak számomra mindig óriási élményt, adrenalinfröccsöt, a saját magamról és a világról kialakított képem tovább finomítását jelenti. Rengeteg élményt ad, amit igyekszem a magam szűrőjén keresztül, abból nem elvéve, hanem inkább hozzátéve továbbítani az utazók felé.


Hivatkozások

Írások, cikkek, interjúk

Kónya Gáspár – Pataky Zsófia: A portugáliai kulturális antropológiai cigánykutatások kezdete. In: Cigány világok Európában. Nyitott Könyvműhely Kiadó. Budapest, 2006

Kónya Gáspár: Lendas insulares atlânticas na época do Descobrimento (Atlanti szigetek legendái a felfedezések korában). In: Philologiae Amor. ELTE Eötvös Kiadó, 2009

Kónya Gáspár: A fantasia dos descobridores (A felfedezők képzelete). In: Os Descobrimentos Portugueses e a Mitteleuropa

Videók

Luis Figo tolmácsa (Youtube)

F1 Interjú - Gyorsfordítás Mesterfokon (Youtube)

DIGI Sport, Reggeli Start - Joan Carillo (Youtube)

DIGI Sport, Reggeli Start - Ambros Martín (Youtube)

Ronaldinho Teqball-bemutató (Facebook)

Útjaim

Miért utazzon az Agrával?

Szakértőkkel utazni elsősorban az élményben jelent különbséget. A megélés mélységében óriási eltérés lehet út és út között. Ha igazi társak tudunk lenni az előkészületekben is és kapunk elég időt Önöktől, az utazás dátuma előtt, akkor az alábbi előnyöket jelenti az Agra:

Ár garancia

Ár garancia

Agra szállás garancia

Agra szállás garancia

Szakértő magyar vezető

Szakértő magyar vezető

Biztonság

Biztonság

Prémium kényelem

Prémium kényelem

Extrém program-gazdagság

Extrém program-gazdagság

katalógus letöltése (PDF, 15 MByte)