+36/1 312 53 47 HU | EN

Hölvényi Kristóf

Születési év 1991
Végzettség arabista, fotóriporter
Beszélt nyelvek angol, arab, német, francia

Szakmai tapasztalat

A Közel-Kelettel 2010-ben találkoztam előszőr, amikor 18 évesen egy bocsánatkérő levelet hátrahagyva elszöktem otthonról, hogy délkelet Törökországba stoppoljak.  Több hónapos titkos szervezés és egy matek bukás után indultam el (a tiszta lelkiismeretem érdekében vittem magammal matek könyvet is, amit az út során természetesen egyszer sem vettem elő). Miután hazaértem, sikeresen pótvizsgáztam és elkezdhettem a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban az utolsó évemet. Az egyik szerzetes, Bernát atya, héber szakkört tartott két osztálytársamnak és rajtuk keresztül eljutott hozzá a stoppos túrám híre. Bernát atya rajongott a különböző keleti, élő és holt nyelvekért. Kiderült, hogy van egy kurmándzsi (a három kurd dialektusból a legelterjettebb) nyelvtankönyve. Látva lelkesedésemet, boldogan odaadta. Csak később tudtam meg, hogy minimális szinten arabul is tud és ahogy a többiek héberre úgy én járhatnék hozzá arabot tanulni. Ekkor már javában tartott az "arab tavasz" és mire az egyetemre való jelentkezést le kellett adni, számomra nem volt kérdés, hogy arabisztikára jelentkezzem. A tervem az volt, hogy arab szakot végzettként a Közel-Keleten fogok dolgozni, mint fotóriporter.

Egyiptom volt az első arab országom. 2013 nyarán a hat hetes ottlétemnek az volt a célja, hogy valamennyi arab tudást magamra szedjek és az akkor egyre felfokozottabb tüntetéseket fotózzam. Később egy segélyszervezetnek fotóztam fél évig Libanonban, Irakban és Jordániában. Két hónapot töltöttem arabtanulással Marokkóban, majd fél évet Tunéziában, ahol szintén arabot tanultam és mellette fotóztam.

Útjaim és munkáim során igyekszem odafigyelni a személyes kapcsolatok kialakítására, rendkívűl érdekelnek az emberi történetek, sorsok.


Hivatkozások

Útjaim

Miért utazzon az Agrával?

Szakértőkkel utazni elsősorban az élményben jelent különbséget. A megélés mélységében óriási eltérés lehet út és út között. Ha igazi társak tudunk lenni az előkészületekben is és kapunk elég időt Önöktől, az utazás dátuma előtt, akkor az alábbi előnyöket jelenti az Agra:

Ár garancia

Ár garancia

Agra szállás garancia

Agra szállás garancia

Szakértő magyar vezető

Szakértő magyar vezető

Biztonság

Biztonság

Prémium kényelem

Prémium kényelem

Extrém program-gazdagság

Extrém program-gazdagság

katalógus letöltése (PDF, 15 MByte)