+36/1 312 53 47 HU | EN

Gáspár Péter

Születési év 1969
Végzettség író, idegenvezető, francia-történelem szakos tanár
Beszélt nyelvek francia, angol, spanyol

Szakmai tapasztalat

Ha nem is alapítóként, de majdnem az indulástól kezdve vagyok tagja az AGRA-csapatnak, s ily módon érzelmileg is eléggé kötődöm hozzá. Az idegenvezetők közül talán én vagyok itt a legrégebb óta. Első utam az AGRÁ-val Marokkóba vezetett, még 1999-ben, s azóta is számos úton vettem részt vezetőként vagy technikai segítőként (70 körül? - több, mint 500? utassal) - így némi szakmai tapasztalatot is fel tudok mutatni. Mivel a hivatalos mellett érzelmi viszony is fűz a társasághoz - más cégeknek azóta se nagyon dolgoztam.

Az irodának és az égieknek hála, az AGRÁ-val eljutottam szinte valamennyi célterületünkre, az itt megtapasztalt érzéseket, hangulatokat pedig megpróbáltam felhasználni irodalmi próbálkozásaimban is. Jelenleg két, útinaplóimból szerkesztett útikönyvem vár kiadásra Indonéziáról, illetve Burmáról és Kambodzsáról - külön tekintettel Angkorra.

Az elmúlt tíz évben jobbára a dél-kelet ázsiai térségre specializálódtam, az ottani életérzések, benyomások, a buddhizmus ezer arca, a táj földrajza, a monszun, a térség történelme és kultúrái elvarázsoltak. Végzettségem szerint tanárember lennék, ezekről szívesen beszélek bárkinek, akit érdekel.

Külön örömforrásként mélyedtem el a kezdetektől fogva a térség lenyűgöző gasztronómiájában, az utakon igyekszem elkerülni, hogy a csoport kénytelen legyen borjúbécsit és milánói spagettit enni.


Hivatkozások

Legfontosabb megjelent írásai, Jan van den Boomen álnéven:

  • 2005 "Esőhozó" Tuan
  • 2009 "Morgena könnyei" Delta Vision;
  • 2010 "Tűzön, vízen, árnyékban" Delta Vision;
  • 2011 "Fekete vizek" Delta Vision.

Útjaim

Miért utazzon az Agrával?

Szakértőkkel utazni elsősorban az élményben jelent különbséget. A megélés mélységében óriási eltérés lehet út és út között. Ha igazi társak tudunk lenni az előkészületekben is és kapunk elég időt Önöktől, az utazás dátuma előtt, akkor az alábbi előnyöket jelenti az Agra:

Ár garancia

Ár garancia

Agra szállás garancia

Agra szállás garancia

Szakértő magyar vezető

Szakértő magyar vezető

Biztonság

Biztonság

Prémium kényelem

Prémium kényelem

Extrém program-gazdagság

Extrém program-gazdagság

katalógus letöltése (PDF, 15 MByte)