+36/1 312 53 47 HU | EN

Rózsavölgyi Andrea

Végzettség Művészettörténet PhD (ELTE-BTK)
Beszélt nyelvek angol, hindi

Szakmai tapasztalat

India második otthonom, nemcsak fizikálisan, hanem szellemiségében is. Az ország kultúrája, különösen vallásai és filozófiai rendszerei iránti mély érdeklődésem, az, hogy sokáig éltem, tanultam ott, hogy szinte az egész országot bejártam, mind alakította, tágította gondolkodásmódom. Rugalmassá, befogadóvá és elfogadóvá tett nemcsak a világ, az emberek, hanem magam felé is.

Először 25 évesen töltöttem közel egy évet a hindi nyelv tanulásával Agrában, a Kendriya Hindi Sansthanban (Központi Hindi Intézetben). Ezt az „akadémikus” hátteret nagyban árnyalta az akkori, és a későbbiekben tett több utazásom is Indiában, amit így ismertem meg igazán: művészetét, a vallásokat, szertartásokat, a mindennapi élet egyszerűségét, a bazárok hangulatát, az alkudozás titkait. És bepillantást nyerhettem India „elit köreibe” is: a kortárs írók, politikusok, misszióvezetők világába. Művészettörténeti kutatási területem, a gyűjtéstörténet egy szelete is számos ponton érintkezik Indiával és a Kelettel.

Emellett a jóga, a jógaoktatás az, mely India szellemiségéhez köt a mindennapokban.


Hivatkozások

Útjaim

Miért utazzon az Agrával?

Szakértőkkel utazni elsősorban az élményben jelent különbséget. A megélés mélységében óriási eltérés lehet út és út között. Ha igazi társak tudunk lenni az előkészületekben is és kapunk elég időt Önöktől, az utazás dátuma előtt, akkor az alábbi előnyöket jelenti az Agra:

Ár garancia

Ár garancia

Agra szállás garancia

Agra szállás garancia

Szakértő magyar vezető

Szakértő magyar vezető

Biztonság

Biztonság

Prémium kényelem

Prémium kényelem

Extrém program-gazdagság

Extrém program-gazdagság

katalógus letöltése (PDF, 15 MByte)